КВІ
Понеділок
29
23:59

​У Житомирі засудили водія, який у стані сп’яніння тяжко травмував жінку і залишив її без допомоги

За публічного обвинувачення прокурора Житомирської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, у стані алкогольного сп’яніння, що заподіяло потерпілій тяжкі тілесні ушкодження та у завідомому залишенні її без допомоги (ч. 2 ст. 286-1, ч. 1 ст. 135 КК України).

Чоловіка засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 8 років. Також його зобов’язано відшкодувати потерпілій заподіяну моральну шкоду на суму 348 тис. грн.


Прокурор у суді довів, що 44-річний житомирянин у квітні минулого року скоїв ДТП та залишив потерпілу без допомоги.


Це сталося увечері, близько 21 години, на одній з вулиць Житомира. Водій керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, до того ж, з перевищеною швидкість, допустимою у населених пунктах.


Так, обвинувачений не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну полосу руху та збив пішохода. Унаслідок ДТП 70-річна жінка отримала тяжкі тілесні ушкодження. Однак водій не вжив жодних дій щодо організації надання будь-якої допомоги потерпілій, залишив її у небезпечному для життя стані та покинув місце події.


Наразі вирок не набрав законної сили.

Сторінки:
Нагору