КВІ
Субота
27
11:39

​У житомирській лікарні планують реконструкцію операційного блоку за 27 млн

У житомирській міській лікарні №2 планують зробити повну реконструкцію операційного блоку хірургічного корпусу. Реалізовуватимуть цей проєкт на умовах співфінансування: 22 мільйони гривень субвенції виділили з держбюджету, ще 5 мільйонів 125 тисяч гривень — із бюджету Житомирської громади.

Про це на своєму сайті поінформувала Житомирська міськрада. У повідомленні сказано, що об’єкт реконструкції входить до переліку проєктів "Програми з відновлення України". В коментарі Суспільному директор лікарні №2 Ігор Кухарук сказав, що проводитимуть повну реконструкцію операційного блоку.


"Робитимемо його повністю сучасним і за сучасними нормативами. Щодо обладнання, то частина буде того, яке вже є, а частина — нового. Це насправді дуже важлива ініціатива, бо операційний блок дійсно потребує ремонту, причому особливо уже впродовж останніх кількох років. Фінансування буде йти з двох джерел: основним буде державне фінансування, а також за умовами проєкту долучилася і Житомирська міськрада, яка виділила на ці цілі понад 5 мільйонів гривень. Гроші закладалися ще в минулому році, просто вони довго йдуть", — говорить директор Житомирської міської лікарні №2.


Закупівлю робіт проводитимуть у форматі відкритих торгів. На час реконструкції оперативні втручання робитимуть у додаткових операційних.


"Ми маємо достатню кількість додаткових операційних на випадок таких ситуацій або ж масових поступлень пацієнтів, яким потрібна хірургічна допомога. Так, це додасть нам трохи труднощів, але невеликих і ми готові попрацювати на час реконструкції в такому режимі. З персоналом в нас проблем немає. Я вдячний нашому колективу, що вони навіть у найскладніші часи — і під час пандемії COVID-19, і з початком повномасштабної війни — залишилися на місці. З лікарського персоналу звільнилися лише двоє людей. З середнім персоналом ситуація трохи інша, він міняється, але в нас його достатньо. Треба сказати, що наш медінститут та медколеджі забезпечують нас хорошими спеціалістами", — розповів Ігор Кухарук.

Вчора

Сторінки:
Нагору