КВІ
Субота
27
15:16

​У Житомирській області 76,5 % лікарів підготовлені для надання психологічних послуг на «первинці»

На сьогодні більше ніж 15 200 українських лікарів первинної ланки пройшли навчання за курсом «Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги з використанням керівництва mhGAP».

Це становить понад 60% від загальної кількості лікарів первинної ланки. З них близько 8 000 уже активно використовують набуті навички в практиці, надаючи безоплатні психологічні послуги пацієнтам у межах пакета ПМГ.


У Житомирській області 76,5% фахівців від загальної кількості лікарів первинної ланки пройшли навчання за цим курсом.


Під час проходження курсу лікарі та медичні сестри/брати дізналися про: поняття і види психічних розладів; як пов’язані фізичні та психічні розлади; подолання прогалини в охороні психічного здоров’я; законодавче регулювання надання медичної допомоги пацієнтам з психічними, неврологічними розладами та розладами, пов’язаними з вживанням психоактивних речовин (ПНПР-розладами), на первинному рівні; побудову ефективної комунікації з пацієнтом; виявлення та ведення ПНПР-розладів за протоколами mhGAP.


Нагадаємо, послуги з охорони психічного здоровʼя можна безоплатно отримати у сімейного лікаря, терапевта та педіатра, які працюють у закладах із договором на пакет «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги».


Ці фахівці пройшли спеціальне навчання ВООЗ mhGAP та можуть надавати першу психологічну допомогу. Знання, отримані на курсі, дають можливість лікарям первинної ланки розпізнати симптоми ментальних розладів і скерувати пацієнта до спеціаліста у разі потреби.

Вчора

Сторінки:
Нагору