КВІ
Субота
27
21:18

​У Житомирській ОВА відбулася робоча зустріч з питань розвитку патронату в області

Сьогодні, 01 грудня, у приміщенні Житомирської обласної військової адміністрації в рамках проєкту «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни» відбулася робоча зустріч з представниками служб у справах дітей, фахівцями з соціальної роботи територіальних громад та патронатними вихователями «Патронат над дитиною: досвід, проблеми, пошук потенційних кандидатів». Основною метою якої є розвиток патронату в Житомирській області.

Під час зустрічі учасники поділилися досвідом, провели аналіз поточної ситуації в області та напрацювали план заходів, який має сприяти розбудові мережі патронатних сімей у Житомирській області.


Кожна дитина повинна зростати у сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові та розуміння. Однак, не всі діти можуть насолоджуватися таким повноцінним дитинством, коли з тих чи інших причин вони розлучені зі своїми батьками.


«Швидкою допомогою» в громаді для дитини із сім’ї, яка перебуває у складних життєвих обставинах, та не має можливостей жити у своїй родині, або тимчасово бути поруч з родичами стає патронат.


Патронат над дитиною (сімейний патрона) – це комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного виховання у період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин або ж у період прийняття рішення щодо подальшої долі дитини (усиновлення, влаштування до прийомної сім’ї, ДБСТ, під опіку тощо).


У Житомирській області в 16 громадах функціонує 21 патронатна сім’я в яких на тимчасовому вихованні перебуває близько 40 дітей. Проте, щоб убезпечити дітей до закладів цієї кількості недостатньо.

Вчора

Сторінки:
Нагору