БЕР
Вівторок
19
05:50

У Житомирському районі поліцейські витягли розшукуваного із… дивана. ФОТО

​47-річний чоловік нині є обвинуваченим у вчиненні 7 крадіжок з осель жителів смт. Новогуйвинська Житомирського району. Однак на судові засідання він не з’являвся, а тому був оголошений у розшук. 20 квітня поліцейські затримали його у будинку мешканця с. Сінгурів. Підсудний ховався у дивані, а посвідчуючи особу, надав підроблені документи.

Під час перевірки інформації щодо можливого місця перебування розшукуваного, оперативники кримінальної поліції звернули увагу на підозрілу поведінку господаря одного з домогосподарств с. Сінгурів. Раніше судимий чоловік помітно нервував і намагався якнайшвидше закінчити розмову з правоохоронцями на подвір’ї.


Відтак ті навпаки напросились в оселю і ретельно оглянули будинок. В одній з кімнат і виявили «гостя», який «відпочивав» у дивані. Для посвідчення своєї особи чоловік надав паспорт. Втім оперативники й так знали, хто перед ними. А от вказаний документ їх зацікавив.


- Паспорт мав явні ознаки підроблення, - розповів начальник сектору кримінальної поліції Житомирського відділення Олександр Черемісін. – У ньому переклеєно фото, на якому кустарним методом нанесено відтиски печатки.


Чоловік змушений був розповісти поліцейським, яким чином до нього потрапив чужий документ. За його словами, він знайшов його у м. Києві, а зміни вніс самостійно, сподіваючись таким чином й надалі переховуватись від органів розслідування.


Розшукуваний був затриманий на підставі відповідної ухвали суду та доставлений для обрання йому міри запобіжного заходу. Нині 47-річний чоловік під вартою. Окрім кримінальної відповідальності за низку крадіжок, тепер йому інкримінується ще й підроблення документів, печаток та їх використання (ст. 358 ККУ).


Тож затриманому загрожує покарання у вигляді ув’язнення на термін від 3 до 6 років.


- Загалом упродовж квітня, часу проведення спеціальних заходів по розшуку злочинців, нами встановлено місця перебування та затримано 6 осіб, які намагались уникнути кримінальної відповідальності та не з’являлись до органів досудового чи судового розслідування, - повідомив Олександр Черемісін.

Вчора

Сторінки:
Нагору