КВІ
Неділя
28
23:09

​Учні та вчителі житомирського ліцею сплели для ЗСУ понад 150 сіток

Від початку повномасштабного російського вторгнення учні і вчителі житомирського ліцею №30 сплели та передали військовослужбовцям понад 150 маскувальних сіток. Про це Суспільному розповів вчитель ліцею №30 Анатолій Шубін.

За його словами, серед замовників 95 окрема десантно-штурмова Поліська бригада та військовослужбовці, діти яких навчаються у цьому ліцеї.


"Ось ви можете побачити сітку розміром вісім на п'ять метрів. Її плели учні та колеги. Замовлення в нас трохи більше, тому ми будемо тягнути її з більшою сіткою", — сказав Анатолій Шубін.


Учениця одинадцятого класу ліцею №30 Катерина Герус розповіла, що вони плетуть маскувальні сітки у вільний від навчання час.


"Майже кожного дня. Через день буває, між уроками, після уроків. Це не важко. Нас навчили і ми плетемо", — говорить Катерина Герус.


Учень ліцею №30 Роман Михайловський разом з однокласниками плете маскувальну сітку розміром 10 квадратних метрів. Він розповів, що це не складно, але потрібна практика, і все вийде.


Зі слів асистентки вчителя Олени Іщук, на плетіння сіток її надихає молитва.


"Коли я плету цю сітку, я стараюся навіть у тиші молитися за наших військових, тому що я вірю в те, що ця сітка допоможе зберегти життя людей", — сказала Олена Іщук.


"Основу для маскувальних сіток ми отримуємо від військових, це така машинка. А щодо матеріалів для самої сітки, раніше ми використовували тканину, яку збирали по району і в ательє. Проте зараз, на жаль, така тканина зеленого, маскуючого кольору закінчилася, тому ми придбали спеціальний матеріал через інтернет саме для виготовлення сіток", — розказав Анатолій Шубін


Гроші на придбання матеріалу надаються як вчителями, так і учнями та їхніми батьками. Упродовж двох років у ліцеї виготовили та передали військовослужбовцям понад 150 маскувальних сіток.

Вчора

Сторінки:
Нагору