КВІ
Неділя
28
10:42

​Юрій Денисовець: Житомирщина приділяє особливу увагу питанням безпеки дітей

18 вересня, в рамках пілотного проєкту з реалізації “Концепції системи забезпечення безпеки в закладах освіти”, заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець разом із радницею-уповноваженою Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольгою Будник, радницею Міністра освіти і науки України Оксаною Савицькою та проєктною спеціалісткою штаб-квартири ЮНЕСКО Паулою Кленер оглянули декілька навчальних закладів Житомира.

Зокрема, перевірили умови для організації харчування учнів ліцею №3, адже харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання школярів. Також оглянули укриття у ліцеях №16 та №28.


“У час повномасштабного вторгнення росії в Україну дуже важливим є питання безпеки. Особливу увагу ми повинні приділяти саме безпеці дітей, намагатися зменшити негативні наслідки війни для їх психічного здоров’я, що і є метою проєкту”, — зазначив Юрій Денисовець.


Окрім цього, мали можливість відвідати “День Безпеки”, що відбувся в одному з цих навчальних закладів. На шкільному полі були розташовані різноманітні локації. Поліція охорони, рятувальники, ювенальна превенція, кінологи та волонтери “Червоного Хреста” провели для учнів пізнавальні уроки з безпеки. Школярі гасили умовну пожежу, разом із кінологами та їх помічниками шукали різні предмети, побували в середині поліцейської та пожежної автівок, а також спробувати надати першу домедичну допомогу та провести серцево-легеневу реанімацію. Окремо привернула увагу школярів локація, де їм розповідали про мінну безпеку.


Під час робочої поїздки оглянули наслідки руйнування від авіаудару, який завдали росіяни по ліцею №25 м. Житомира.


Детальніше дивіться у відео.

Вчора

Сторінки:
Нагору