КВІ
Неділя
28
01:11

​Ювенальні поліцейські дбають про безпеку дітей у Житомирському районі

Профілактика вчинення правопорушень дітьми та відносно них – це один з основних напрямків діяльності ювенальних поліцейських. З цією метою правоохоронці проводять бесіди з учнями та студентами навчальних закладів району.

Днями у Житомирському базовому фармацевтичному коледжі начальник сектору ювенальної превенції райуправління поліції Олег Гоманюк говорив зі студентами про булінг як широко розповсюджене явище в учнівських колективах.


Поліцейський розповів студентам, як протидіяти всім формам психологічного тиску та наголосив на відповідальності за такі правопорушення. Особливу увагу спікер приділив цькуванню у кіберпросторі та дотриманні інформаційної гігієни під час спілкування з віртуальними друзями.


А інспектор відділу ювенальної превенції ГУНП в області Дмитро Дмитрюк у селищі Корнині спілкувався з учнями 7, 8 та 9 класів місцевого ліцею. Тут спікер зосередив свою увагу на питаннях відповідальності неповнолітніх.


Поліцейський розповів ліцеїстам про найпоширеніші кримінальні та адміністративні правопорушення, які вчиняються дітьми. Також спікер на конкретних прикладах продемонстрував, як бажання стати «своїм» у компанії дорослих може спричинити проблеми не тільки дітям, а і їх батькам.


Наприкінці обох зустрічей правоохоронці обговорювали зі слухачами ті питання, які їх цікавили найбільше, давали фахові поради та настанови.


Правоохоронці вважають, що такі форми роботи з дітьми є ефективними та сподіваються, що інформація, отримана на таких зустрічах, неодноразово стане слухачам у пригоді.

Вчора

Сторінки:
Нагору