КВІ
Неділя
28
02:39

​В громадському транспорті Житомира встановлюють нові валідатори для оплати проїзду

У Житомирі з 11 березня 2024 року запрацюють нові валідатори, за допомогою яких пасажири зможуть безготівково розраховуватися за проїзд транспортними чи банківськими картками. Готівкою все ще можна буде розрахуватися у водія. Про це Суспільному заступник міського голови Олександр Шевчук.

За його словами, у більшості комунального транспорту вже замінені старі валідатори на нові. У п'ятницю вночі замінять ще деякі, а вже в суботу працюватиме оновлена система. Крім того, діятиме мобільний додаток нового оператора "Citi Card".


"Це мобільний додаток, що надає можливість використовувати віртуальні картки, миттєво поповнювати та списувати кошти. Тепер кошти не будуть списуватися лише в кінці дня. Користувачі зможуть корегувати свої поїздки, міняти тарифи, не потрібно декілька карток — все це можна буде зробити однією карткою. У мобільному додатку будуть відображені всі транспортні засоби, що знаходяться на маршруті, завдяки системі GPS-моніторингу. Це весь транспорт, який перебуває на лінії та в якому працює система оплати проїзду. Раніше цю функцію виконував додаток "Dozor", а тепер це буде доступно в мобільному додатку "Citi Card", — сказав Олександра Шевчука.


Працівник сервісного центру "Citi Card" Олег Глевич розповів, що за допомогою валідаторів проїзд можна буде оплатити безготівково транспортними або банківськими картками, а також за допомогою QR-коду мобільного додатку. Готівкою можна буде розрахуватися у водія.


"Система прийматиме як пільгові, так і звичайні картки. Якщо на картці недостатньо коштів, система повідомлятиме про це та озвучуватиме. Крім того, система підтримує наш мобільний додаток, який генерує QR-код для оплати, і після прикладання картки до валідатора здійснюється списання коштів", — пояснив Олег Глевич.


Окрім валідатора в транспорті встановлять монітори для водіїв та камери відеоспостереження.


"На початку робочої зміни водій приходить, вмикає обладнання та чекає його повного завантаження. Після цього вставляє свою картку та вводить пароль. Система завантажує його маршрути. Водій обирає маршрут та напрямок до кінцевої зупинки, або Гідропарк, або Корольова, підтверджує їх і вибирає свій графік. Після цього вхід в систему завершено", — розповів Олег Глевич.


Зі слів менеджерки з обслуговування клієнтів "Citi Card Житомир" Наталії Лімінович, транспортні картки старого зразка та "картку житомирянина" замінювати не потрібно, вони працюватимуть на рівні з новими картками.


"Через термінал самообслуговування можна поповнити баланс як на картках нового зразка, так і на старих. Щоб поповнити баланс, вибираємо опцію "старий зразок", прикладаємо карту до терміналу, після чого з'являється номер карти і проводимо оплату", — пояснила Наталія Лімінович.


На території Житомирської громади працюватимуть 27 нових терміналів для продажу та поповнення електронних квитків: 21 з них будуть розміщені у магазинах "Полісся продукт", а шість — на вулицях громади.

Вчора

Сторінки:
Нагору