КВІ
Субота
27
00:26

​В Оліївській громаді Житомирщини віднині працює поліцейський офіцер

3 грудня у с. Кам’янці Оліївської громади відкрилась поліцейська станція, де відтепер працюватиме поліцейський офіцер. Для ефективного виконання службових обов’язків місцевий «шериф» забезпечений новим автомобілем та необхідною комп’ютерною технікою.

У відкритті поліцейської станції та представленні Оліївській громаді поліцейського офіцера участь взяли т.в.о. начальника обласного главку поліції Вадим Жмурко, сільський голова Анатолій Мельниченко, представники Управління превентивної діяльності і Житомирського відділу №1 Житомирського РУП ГУНП та місцеві жителі.


Звертаючись до присутніх, Вадим Жмурко відзначив, що всеукраїнський проєкт «Поліцейський офіцер громади» важливий для наближення правоохоронців до жителів громади, а значить для ефективного вирішення нагальних питань безпеки. Проєкт вже стартував у місті Житомирі, Вільшанській, Іршанській, Миропільській та Станишівській громаді. Днями до нововведення долучились ще Городоцька, Лугинська та Ушомирська громади, очільники яких підписали меморандуми про співпрацю з Головним управлінням Нацполіції в області. У перспективі – значне розширення штату місцевих «шерифів», які опікуватимуться правопорядком на ввірених територіях.


Важливість безпекових аспектів для місцевої громади підтвердив сільський голова Оліївської ТГ Анатолій Мельниченко. Зокрема, він розповів про облаштоване приміщення поліцейської станції у с. Кам’янці. Відтак жителі громади можуть звертатись зі своїми питаннями до правоохоронців: ювенального інспектора, який працюватиме тут за окремим графіком, та поліцейського офіцера Вадима Циганника. За словами сільського голови, серед п’ятьох кандидатів на цю посаду він від імені громади підтримував саме Вадима, тож тепер жителі сподіваються, що правоохоронець виправдає кредит довіри.


Під час представлення «шериф» місцевої громади отримав сертифікат про закінчення навчання за програмою поліцейського офіцера громади, помпову рушницю, а також придбані за кошти громади ключі від нового службового «Renault Duster» і комп’ютерну техніку.


Вадим Циганник, якій відтепер працюватиме у статусі поліцейського офіцера, розповів про пройдені етапи відбору та навчання. Тепер він готовий працювати над створенням безпечного середовища для місцевих жителів. Серед пріоритетів – попередження явищ домашнього насильства та пиятики, превентивна робота з дітьми та молоддю, протидія адміністративним і кримінальним правопорушенням у громаді.

Вчора

Сторінки:
Нагору