КВІ
Понеділок
29
20:32

​В Житомирській області унаслідок падіння дерев загинули двоє майстрів лісу

Поліція розслідує загибель під час лісових робіт двох жителів Житомирщини

10 березня на територіях лісництв Романівського лісгоспу унаслідок падіння дерев загинули двоє майстрів лісу. Нині у рамках розпочатих досудових розслідувань триває з’ясування всіх обставин подій.


Близько 9:10 до відділення поліції у м. Чуднові надійшло повідомлення про загибель 55-річного жителя с. Карвинівки. Як було встановлено, чоловік працював на санітарній вирубці лісу в одному з кварталів Соболівського лісництва. Під час проведення робіт на чоловіка впало дерево. На жаль, врятувати травмованого не вдалося, він помер по дорозі до Чуднівської лікарні.


Цього ж дня близько 12:00 до поліції надійшло повідомлення про травмування деревом 46-річного чоловіка у Баранівському лісництві. Попередньо, на чоловіка впав стовбур під час робіт з обрізання дерев. Унаслідок отриманих травм він загинув на місці події.


Нині триває встановлення всіх обставин подій у рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 2 ст. 271 (Порушення вимог законодавства про охорону праці) КК України. Тіла загиблих направлені для проведення судово-медичних експертиз.


Законодавством порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином - суб'єктом підприємницької діяльності, якщо це спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, карається виправними роботами на строк до 2 років або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 7 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох 2 або без такого.

Вчора

Сторінки:
Нагору