КВІ
Неділя
28
13:08

​Вихідними у Бердичівському районі поліцейські провели профілактичне відпрацювання

6 та 7 серпня у місті та районі спільні наряди поліції та нацгвардійців проводили додаткові заходи для підтримання публічної безпеки та порядку, запобігання вуличним злочинам, посилення контролю за підобліковою категорією громадян.

Для проведення додаткових превентивних заходів були сформовані 11 автомобільних та 20 піших патрулів. До участі у заходах залучались бердичівські поліцейські, їх колеги з Житомирського райуправління (відділи поліцейської діяльності № 1 смт Любара і № 5 м. Чуднова) та військовослужбовці в/ч 3047 Національної гвардії України.


У ході відпрацювання правоохоронці нагадували жителям та гостям Бердичівщини про правила безпеки та запобігання найпоширенішим правопорушенням: крадіжкам, шахрайствам, вуличним пограбуванням тощо.


Найпоширенішими порушеннями, що були зафіксовані у ці дні, було ігнорування Правил дорожнього руху, публічне розпиття спиртних напоїв, куріння у заборонених місцях та інші. Так, поліцейські притягнули до адміністративної відповідальності за пияцтво (ст. 178 КУпАП) 53 особи та стільки ж за куріння (ст. 175-1 КУпАП) у заборонених місцях.


Працівники сектору реагування патрульної поліції райвідділу перевірили 558 транспортних засобів та виявили 150 порушень Правил дорожнього руху. Десятьох водіїв викрили у нетверезому кермуванні.


Водночас працівники сектору ювенальної превенції нагадали продавцям та власникам магазинів про неприпустимість продажу спиртного та цигарок неповнолітнім. Поліцейські роз’яснили відповідальність за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами.


Крім того, ювенальні поліцейські перевірили сім’ї, що перебувають у складних життєвих обставинах. Через виявлені порушення 5 осіб притягнено до відповідальності за невиконання батьківських обов’язків по вихованню дітей.


Під час проведення профілактичних заходів поліцейські також перевірили 50 жителів району щодо дотримання ними визначених правил та обмежень (адміннагляд, домашній арешт), через раніше вчинені ними правопорушення.


Водночас правоохоронці реагували на виклики про сімейні чвари. У результаті складені 20 адміністративних матеріалів про вчинення домашнього насильства (ст. 173-2 КУпАП). Потерпілим від агресорів роз’яснили, як можна захиститися та відстояти свої права.


Під час профілактичних заходів спільні патрулі виявили 3 кримінальних правопорушення, пов’язаних з незаконним поводженням з наркотичними засобами. Нині тривають відповідні перевірки всіх обставин подій.


Серед інших заходів поліцейські перевіряли й документи та умови зберігання зареєстрованої зброї за місцями проживання її власників.


Загалом упродовж відпрацювання правоохоронці виявили понад 290 адміністративних правопорушень та здійснили більш ніж 70 перевірок осіб, які перебувають на профілактичних обліках у поліції.

Вчора

Сторінки:
Нагору