КВІ
Субота
27
13:53

​Викрадали нафту та пошкодили трубопровід: поліцейські Житомирщини оголосили підозри організованій злочинній групі

Нагадаємо, у жовтні минулого року поліцейські затримали шістьох учасників угруповання, один із яких намагався втекти, щоби знищити докази. Тоді фігуранти зробили незаконну врізку у магістральний нафтопровід «Мозир - Броди» та зливали сиру нафту у спеціально обладнаний автомобіль. Таким чином було завдано збитку державі на понад 350 000 гривень.

Слідчі поліції ГУНП Житомирської області разом з оперативниками обласного управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ встановили, що організатор злочинної групи, 56-річний житель Звягеля, до своєї діяльності залучив ще сімох спільників, віком від 39 до 63 років, серед яких був і працівник державного підприємства.


Саме останній складав графіки охорони об’єктів та погоджував плани автопатрулів. Тому, користуючись цим, фігуранти безперешкодно потрапляли на ділянки та вчиняли крадіжки нафти.



Під час проведених 20 санкціонованих обшуків поліцейські вилучили вантажівку, два легкових автомобілі, генератор, обладнання та майно, що використовувалось для викрадення нафти, чорнові записи. Також, під час обшуків у одного з фігурантів, 53-річного звягелянина, було виявлено та вилучено короткоствольну вогнепальну зброю.



14 березня всім фігурантам оголошено додаткові підозри як організованій злочинній групі за ч. 2 , ч. 3 ст. 292 (Пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів), ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 4, ч. 5 ст. 185 (Крадіжка) КК України.



Крім того, 53-річному звягелянину також інкримінують ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. А працівнику державного підприємства також ще пособництво (ч. 5 ст. 27 КК України) та зловживання владою або службовим становищем (ч. ст. 364 КК України).


Досудове розслідування триває за процесуального керівництва обласної прокуратури. Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору