КВІ
Понеділок
29
20:48

​Віктор Градівський долучився до онлайн-наради щодо підготовки до зимового періоду та надання допомоги населенню

Сьогодні, 21 листопада, під головуванням заступника Державного секретаря Кабінету Міністрів України Анатолія Куцевола відбулася онлайн-нарада щодо архітектури взаємодії органів виконавчої влади з партнерами з розвитку з метою забезпечення потреб у міжнародній допомозі для підготовки та проходження зимового періоду та гуманітарній допомозі населенню.

Від Житомирської обласної військової адміністрації до наради долучилися заступник начальника ОВА Віктор Градівський та представники профільних структурних підрозділів ОВА.


Як було повідомлено на нараді, для здійснення контролю за проходженням опалювального сезону, при облвійськадміністрації функціонує обласний оперативний штаб, працює телефон «гарячої лінії». Враховуючи кліматичні умови, цьогоріч опалювальний сезон на території Житомирської області було розпочато 10 жовтня.


Централізованим опаленням у першу чергу забезпечувалися лікувальні установи, дитячі дошкільні та загальноосвітні заклади, із подальшим підключенням житлових будинків та інших споживачів.


Підприємствами комунальної теплоенергетики укладено договори з ТОВ «Газопостачальна компанія «НАФТОГАЗ ГРЕЙДИНГ» на постачання природного газу. На підприємствах житлово-комунального господарства, енергетики організовано цілодобову роботу диспетчерських служб. У разі потреби планується залучення чергових аварійно-технічних підрозділів системи житлово-комунального господарства, зв’язківців, шляховиків, фахівців газової служби.


У зв’язку з можливими загрозами виникнення надзвичайних ситуацій на підприємствах, що надають послуги з теплопостачання, централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, створено матеріальні резерви:


дизель - генератори;

пересувні модульні котельні;

насосне обладнання;

запаси труб;

запірна арматура.


Як зазначив Віктор Градівський, гуманітарна допомога перебуває на особливому контролі Житомирської обласної військової адміністрації. З метою надання допомоги особам, які потрапили у складні жити в обставини, в тому числі внутрішньо перемішеним особам.


Житомирська область отримала готові продуктові набори від Міжнародної спілки бізнесменів України та Туреччини, Благодійної організації «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ГУДВІЛЛ». Згідно з розподілом набори передано військовій частині Житомирської міської територіальної громади, Комунальному підприємству «Госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради, територіальним громадам для подальшої передачі внутрішньо перемішеним особам.


За час війни до Житомирської області надійшло майже 1014,56 тонн гуманітарної допомоги з 12 країн: Польщі, Румунії, Словенії, Нідерландів, Італії, Португалії, Чехії, Швейцарії, Німеччини, Франції, Іспанії, Туреччини та ряду областей України.


Вантажі складалися з військовою спорядження, продуктів харчування, медикаментів, засобів гігієни, одягу, взуття, автомобілів, реанімобілів, елементів живлення, генераторів.


Гуманітарний штаб у Житомирській області й надалі сприятиме подоланню складних життєвих обставин, у які потрапили жителі області.

Сторінки:
Нагору