КВІ
Понеділок
29
22:13

​Віктор Градівський долучився до онлайн-слухання у Комітеті ВР України з питань екологічної політики та природокористування

Сьогодні, 10 листопада, заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський взяв участь у онлайн-слуханні у Комітеті Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування на тему «Вплив воєнних дій на довкілля в Україні та його відновлення до природного стану».

Так, на Житомирщині, за даними дирекції природного заповідника «Древлянський», вогнем було знищено понад 200 гектарів лісових насаджень, чим завдано непоправної шкоди природно-заповідному фонду України — об’єктам, які мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність і виділені з метою збереження природної різноманітності.


Наслідком лісових пожеж також став значний викид в атмосферне повітря десятків тисяч тонн забруднюючих речовин різних класів небезпеки, не виключене також вивільнення радіоактивних ізотопів, які були акумульовані на природно-заповідного фонду внаслідок аварії на ЧАЕС.


Спеціалістами ДЕІ Поліського округу, керуючись Методикою розрахунку неорганізованих викидів забруднюючих речовин або суміші таких речовин в атмосферне повітря внаслідок виникнення надзвичайних ситуацій та /або під час дії воєнного стану та визначення розмірів завданої шкоди, проведено розрахунок завданої шкоди довкіллю забрудненням атмосферного повітря внаслідок лісових пожеж ПЗ «Древлянський».


Так, загальний розмір завданої шкоди становить більше 14,5 мільярдів гривень.


З метою вжиття відповідних заходів реагування, фіксації екологічних злочинів та в подальшому відшкодування завданої шкоди агресором матеріали розрахунків передані до Оперативного штабу при Державній екологічний інспекції України та Житомирської обласної прокуратури.


Розмір шкоди, яка заподіяна довкіллю внаслідок вторгнення російської федерації на територію України:


за забруднення атмосферного повітря на загальну суму майже 15 мільярдів грн (14 810 216 171 грн), з яких спричинено лісовими пожежами на суму 14 571 700 858 грн та 238 515 313 грн внаслідок виникнення пожеж на нафтобазах;


за забруднення земель на загальну суму 251 405 598 грн;


внаслідок знищення лісових насаджень 3 007 705 грн.

Сторінки:
Нагору