КВІ
Субота
27
09:18

​Віктор Градівський провів виїзне засідання щодо сімейної, гендерної політики, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству

За ініціативи першої леді України Олени Зеленської розроблено план міжсекторальної взаємодії міністерства і відомств для протидії домашньому насильству.

У 2021 році було розпочато процес створення притулків, консультативних служб, які надають первинну допомогу та денних центрів соціально-психологічної допомоги.


Сьогодні, 21 березня, заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський під час робочого візиту до Березівської громади оглянув один із притулків для постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, що функціонує з 2022 року.


Також громаду відвідали директорка Департаменту соціального захисту населення ОВА Олена Грищук, члени обласної координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству і представники районних військових адміністрацій, міських, селищних та сільських громад, представники громадських організацій.


Окрім цього, з метою ознайомлення з практичними підходами до організації роботи в області з питань протидії домашньому насильству на базі Березівської сільської ради відбулося засідання обласної координаційної ради.


Учасники обговорили питання діяльності спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, та проблематику під час здійснення досудового розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних з домашнім насильством.

Вчора

Сторінки:
Нагору