КВІ
П'ятниця
26
22:12

Віктор Градівський: Вирішення соціально-економічних питань вкрай важливе для Житомирщини

Про це йшлося на черговому засіданні територіальної тристоронньої соціально-економічної ради під головуванням заступника голови ОДА Віктора Градівського.

Засідання відбулося сьогодні, 27 січня, за участю голови Федерації профспілок Житомирської області Нелі Паламарчук, голови правління Спільного представницького органу роботодавців Житомирської області Сергія Бутенка та керівників обласних організацій та установ Житомирської області.


Підвищення цін на природний газ, тарифів на електроенергію та комунальні послуги в умовах пандемії та низький рівень доходів населення винесено першим питанням порядку денного.


«Я розумію, що існує ряд проблемних питань, пов’язаних із підвищенням тарифів на газ та електроенергію. Тому тільки спільними зусиллями ми зможемо урегулювати всі соціально-економічні аспекти для їх ефективного вирішення», – сказав Віктор Градівський.


Федерація профспілок Житомирської області спільно з Департаментами регіонального розвитку й праці, соціального захисту та сімейної політики облдержадміністрації вирішили спільно підготувати проєкт звернення до Національної тристоронньої соціально-економічної ради, зокрема щодо:

перегляду соціальних нормативів, які використовуються при розрахунку субсидії;

запровадження механізму визначення річної ціни на енергоносії.


«Та ситуація, яка склалася у нашому суспільстві з приводу тарифів, надзвичайно важлива для всіх громадян. Те, що відбувається на енергетичному ринку зараз, потребує швидкого вирішення через прямий соціальний зв’язок із владою», – доповнила Неля Паламарчук.


На засіданні також було розглянуто ще одне не менш важливе питання – мінімізація негативних наслідків масового вивільнення працівників в умовах адміністративно-територіальної реформи.


Одним із головних завдань мінімізації негативних наслідків територіальної реформи є надання можливості професійної підготовки чи перепідготовки, підвищення кваліфікації, отримання ваучера на навчання, інформаційних та консультаційних послуг, пов’язаних із працевлаштуванням чи організацією підприємницької діяльності серед звільнених державних службовців.


«Скорочення державних службовців у зв’язку із реформою децентралізації це досить болюче питання, проте спільними зусиллями та напрацюваннями ми зможемо забезпечити роботою більшість працівників, які підлягають скороченню», – зазначив Віктор Градівський.

Сторінки:
Нагору