ТРА
Субота
4
23:49

​Віктор Градівський взяв участь у нараді Секретаріату Національної тристоронньої соціально-економічної ради

Сьогодні, 10 травня, заступник начальника ОВА Віктор Градівський взяв участь у нараді Секретаріату Національної тристоронньої соціально-економічної ради з представниками територіальних тристоронніх соціально-економічних рад від сторони органів виконавчої влади.

На порядку денному обговорено пропозиції щодо проблемних питань регіонів, які необхідно розглянути на національному рівні в межах компетенції Національної ради.


За ініціативи Житомирської обласної військової адміністрації на засіданні розглянуто питання щодо необхідності внесення змін до Податкового кодексу в частині подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, податку на доходи фізичних осіб щомісяця, оскільки подання звітності один раз на квартал призводить до відтермінування (від одного до трьох місяців) призначення та отримання пенсійних та інших виплат за соціальним страхуванням, зокрема у випадку безробіття.


Прийняття зазначених змін сприятиме забезпеченню своєчасності обчислення страхового стажу, призначення та отримання пенсійних та інших виплат за соціальним страхуванням.


Також на нараді розглянуто пропозиції інших областей, зокрема, Закарпатської – щодо стимулювання розвитку економічного сектору в гірських населених пунктах, Черкаської – про модернізацію професійно-технічної освіти до сучасних потреб економіки та інших.

Вчора

Сторінки:
Нагору