ТРА
Субота
4
11:24

​Віталій Бунечко разом з керівництвом Державної екологічної інспекції України та Поліського округу взяв участь у розширеній нараді

Сьогодні голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом з керівництвом державної екологічної інспекції України та Поліського округу взяв участь у розширеній нараді.

Питання захисту довкілля були для обласної влади пріоритетними й до повномасштабного вторгнення. А воєнний час лише додав нових невластивих раніше для нашої області викликів.


За словами Віталія Бунечка, під постійним контролем з боку Житомирської обласної державної, а зараз і військової адміністрації продовжують залишатися заходи з протидії нелегальному видобутку бурштину, несанкціонованій вирубці лісу, припиненню діяльності нелегальних АЗС та багато іншого.


«Серед наших спільних перемог слід відзначити припинення нелегального видобутку бурштину, перехід до здійснення електронного контролю за обігом деревини. Також завдяки спільній ефективній роботі нам вдалося вперше в Україні скерувати до суду обвинувальний акт за фактом вчинення екоциду - забруднення річок Хомора та Случ неочищеними скидами з Понінківської картонно-паперової фабрики. Звинувачення за статтею 441 Кримінального кодексу пред'явлені двом особам фабрики.



Воєнний час, на жаль, дає екологам та правоохоронцям нові напрямки роботи. Зараз окрема увага приділяється фіксації фактів завдання шкоди довкіллю, спричинених військовою агресією російської федерації, та розрахунку відповідних збитків для подальшого їх стягнення з агресора.


Загальна сума завданих збитків за цим напрямком на території Житомирської області становить вже понад 15 млрд грн.


Дякую всім за ефективну співпрацю. Працюємо далі не лише задля оборони, а й заради екологічної безпеки Житомирщини!», - наголосив Віталій Бунечко.

Вчора

Сторінки:
Нагору