КВІ
Неділя
28
11:31

​Віталій Бунечко: Відновлення інфраструктури Житомирщини, зруйнованої через російську агресію, триває. ВІДЕО

Вчора начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко спільно з Головою Адміністрації Державної спеціалізованої служби транспорту Міністерства оборони України генерал-майором Богданом Бондарем, представницею Міністерства цифрової трансформації України Вікторією Бродовою та районним керівництвом відкрили відновлений міст через річку Норинь в Народицькій громаді.

Відновлення сполучення між населеними пунктами громади стало можливим завдяки ефективній співпраці обласної влади, першої окремої бригади імені князя Лева Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України, громади та проєкту відновлення України UNITED24, який ініціював Президент України Володимир Зеленський.

“Лише в червні цього року ми запустили рух мостом в Народичах. В жовтні разом з нашими естонськими партнерами завершили відбудовувати міст у Малині, а на цьому тижні відкрили вже третій відновлений міст, міст. Цього разу знов у Народицькій громаді”, – зазначив Віталій Бунечко.


Завдяки цій переправі нарешті відновиться сполучення між деокупованими селами та Народицькою громадою. Через відсутність цього мосту жителі вимушені були пересуватися об’їзними шляхами, що збільшувало відстань між населеними пунктами громади на десятки кілометрів.


Довжина новозбудованого мосту 60 метрів та загальна вартість будівництва склала понад 7 мільйонів гривень. Майже два мільйони гривень на придбання необхідних матеріалів для будівництва нового мосту було виділено з обласного бюджету. Закуплені будівельні матеріали Народицька селищна військова адміністрація передала військовим, які у стислі терміни змогли відновити зруйнований міст. Ще понад 5 мільйонів гривень виділили з проєкту UNITED24.


“Дякую нашим військовим за роботу над будівництвом мосту, UNITED24 за підтримку цього проєкту та подальші плани участі у відновленні інфраструктурних об’єктів на Житомирщині, та, безумовно, усім, хто долучився до реалізації цього важливого для жителів громади проєкту” – підсумував Віталій Бунечко.


Нагадаємо, що начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко в етері інформаційного міжрегіонального проєкту “Суспільне. Спротив” розказав про поточні результати ініційованої Президентом України програми відновлення, у рамках якого Житомирщина налагодила ефективну співпрацю з Республікою Естонія.

Вчора

Сторінки:
Нагору