КВІ
Понеділок
29
07:12

​Віталій Бунечко взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад у Львові

У Львові, 04 березня, під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулося засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад.

Під час заходу учасники підбили підсумки роботи державних інституцій і місцевої влади впродовж року повномасштабної війни рф проти нашої Держави. Зокрема, було обговорено безпекову та гуманітарну ситуацію на тимчасово окупованих та деокупованих територіях України, розглянуто план відновлення енергетичної інфраструктури та стан реалізації проєктів відбудови об’єктів інфраструктури.



Володимир Зеленський наголосив, що Україна впевнено займає гідне місце серед провідних країн Європи та стоїть на захисті не лише своєї незалежності, а й усієї європейської цивілізації.


Він підкреслив, що наразі по всій країні продовжується відновлення тисячі різних об’єктів, що були пошкоджені або зруйновані вщент окупантами. Зокрема, на Житомирщині було пошкоджено 3350 об’єктів, за останні місяці спільними зусиллями обласної й місцевої влади, міжнародних партнерів та благодійників було відновлено 55% будівель. Це лікарні, садочки, школи, оселі мирних людей, дорожня інфраструктура.


Окремо на Конгресі приділили увагу відновленню енергетичної інфраструктури країни 2023 році. За даними Укренерго, Житомирщина увійде до плану відновлення енергетичних об’єктів, що були зруйновані внаслідок атак протягом минулих місяців.




Також одним із важливих питань, які розглядалися на Конгресі, було питання внутрішньо переміщених осіб. На території Житомирщини фактично проживають понад 67 тисяч переселенців з Луганської, Донецької, Запорізької, Харківської, Херсонської областей. Крім того, у області готові місця для розміщення ще 6 тисяч осіб із територій, де відбуваються активні бойові дії. Впродовж 2022 року року допомогу на проживання отримали близько 145 тисяч переселенців на загальну суму 1,2 мільярда гривень.


«Працюємо задля Перемоги залучаємо міжнародних партнерів до ще більш потужної підтримки України та відбудови наших міст та селищ. Робимо все для покращення життя наших громадян», — підкреслив Віталій Бунечко.


Нагадаємо, що на Житомирщині розглядається понад 100 об’єктів, які потребують капітального ремонту або відбудови.

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору