КВІ
П'ятниця
26
05:49

​Віталій Бунечко взяв участь у передачі нових реанімобілів

Ще 10 нових спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги придбано для КНП “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Житомирської обласної ради та розподілено між районами Житомирської області. Загальна вартість 20 машин, з яких 10 було придбано ще у жовтні, становить 39,2 млн грн.

Автомобілі «Сітроєн» класу В закуплено за кошти, що надійшли цьогоріч від Національної служби здоров’я України та спрямовані на запобігання виникненню, поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемії гострої респіраторної хвороби Cоvid-19.

“Це вже придбані реаномобілі, які надійдуть до різних куточків області. Зокрема до Новограда-Волинського, Овруча, Ружина, Баранівки. Автомобілі обладнані всім необхідним для надання первинної допомоги. Та маю надію, що викликів буде менше та ми нарешті здолаємо цей коронавірус”, – зазначив Віталій Бунечко.


Директорка Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Світлана Мошківська повідомила, що реанімобілі відповідають вимогам до спеціалізованого санітарного транспорту, а за комплектацією медичного обладнання – класу В. Автівки обладнані усім необхідним для транспортування важких хворих та надання екстреної медичної допомоги, зокрема й пацієнтам із COVID-19. Є сучасний дефібрилятор, електрокардіограф, глюкометр, пульсоксиметр, пристрій відсмоктування та апарат для штучної вентиляції легень. Також є ноші для транспортування хворих, пристрій для перенесення пацієнта, що сидить, набір шин при переломах, вакуумний матрац, кисневі балони, мішок дихальний та інше обладнання.


Довідково. Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф розпочав свою роботу з 01.01.2013. Одним із основних проблемних питань на початку роботи Центру було питання застарілого автомобільного парку. В 2013 році 80% автомобілів використовувались понад 10 років. 35 із них підлягали списанню.

Вчора

Сторінки:
Нагору