КВІ
Понеділок
29
15:08

​Візит мера Таллінна до Житомира: діти військових, генератори для закладів, навчання реабілітологів

Нещодавно на запрошення народного депутата України Арсенія Пушкаренка Житомир відвідав мер Таллінна, голова Асоціації місцевого самоврядування Естонії Михаїл Килварт.

Візит розпочався з вшанування памʼяті полеглих Героїв покладанням квітів до пам’ятника Захисникам України.


Також у приміщенні Житомирського обласного академічного театру ляльок Михаїл Килварт зустрівся з дітьми військовослужбовців, які цього літа мали можливість на його запрошення відпочити й оздоровитися в Естонії. Загалом це понад 70 дітей із різних куточків області. Всі вони встигли потоваришувати один з одним, тож були раді знову побачитися. Також не обійшлося без обміну подарунками: Михаїл Килварт спільно з Благодійним фондом BGV вручив подарунки дітям, а вони відповідно передали йому свої малюнки.


Також мер Таллінна відвідав ДУ «Житомирська політехніка». Для Михаїла Килварта це не перший візит до цього університету. Тут він міг ознайомитися з останніми технологічними розробками вишу, а також передав надпотужний генератор для забезпечення безперебійного функціонування котельні та електромереж навчальних корпусів і гуртожитків.





У рамках візиту на Житомирщину Михаїл Килварт зустрівся з 10 реабілітологами з двох обласних медичних закладів, де надаються відповідні послуги військовим. Саме того дня українські спеціалісти виїздили на підвищення кваліфікації до Естонії, з якою Україна спільно з Фондом BGV співпрацює щодо реабілітації та протезування наших Захисників.


Житомирський міський голова Сергій Сухомлин вручив меру Таллінна орден «За заслуги перед Житомиром» на знак подяки за всю ту допомогу, яку естонська столиця надала обласному центру. Зокрема, це 20 автобусів, які були безкоштовно передані цьогоріч Житомиру та які дуже часто можна побачити на міських маршрутах.


«Вдячний Михаїлу Килварту за візит до України та на Житомирщину загалом. Сьогодні кожний такий візит для нас є дуже важливим, адже це сигнал підтримки та знак солідарності з нами. Також мали змогу особисто вкотре подякувати меру Таллінна та всьому естонському народу за надану допомогу і підтримку з перших днів повномасштабного вторгнення», — зазначив керівник міжпарламентської групи співробітництва з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко.










Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору