КВІ
Понеділок
29
22:19

Володимир Дебой: ​Влада повинна відмовитись від ревізії осель людей, які отримують субсидії

Партія «Наш край» вимагає від влади припинити масові додаткові перевірки помешкань отримувачів субсидій. Про це заявив голова Житомирської обласної організації Володимир Дебой, коментуючи інформацію, про те, що соціальні інспектори перевірятимуть спосіб життя та відповідність задекларованим даним доходів отримувачів субсидій.

«Наш край», за його словами, вимагає від влади припинити масові перевірки помешкань тих, хто вже отримує субсидію. «Під час оформлення та отримання субсидій Мінсоцполітики не повинне проводити додаткові перевірки помешкання. На практиці це виглядає так, що влада робить додаткову ревізію з єдиною метою – знайти причину для відмови, тим самим зменшивши кількість отримувачів субсидії», – наголосив він.

Разом з тим, Володимир Дебой закликав Мінсоцполітики розробити методичні рекомендації для комісій, які призначають субсидії у складних випадках та як винятки на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов.

«Рекомендації мають містити вичерпний перелік підстав для відмови у призначенні субсидії. Співробітники соціальних служб здебільшого не є дипломованими експертами або спеціалістами з питань оцінки вартості майна, а тому їхні рішення ґрунтуються виключно на власному розумінні, що є вартісною чи дешевою покупкою громадянина», – зазначив він.

Він також нагадав, що постанова Кабміну містить єдину умову для відмови у призначенні субсидії – разова купівля протягом року на суму понад 50 тис. грн. «Будь які інші додаткові перевірки, окрім випадків передбачених відповідним порядком призначення субсидій, – принижують гідність людей і зводяться до суб’єктивних та упереджених рішень комісії», – підсумував Володимир Дебой.

Сторінки:
Нагору