КВІ
Неділя
28
21:04

​З початку березня екоінспектори вже оштрафували п’ятьох рибалок

5 березня 2024 року під час проведення спільних з Житомирським рибоохоронним патрулем заходів щодо попередження порушень порядку вилову та реалізації риби та інших водних біоресурсів на території Житомирського району (поблизу с. Зарічани) інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було виявлено рибалку, який намагався здійснити вилов водних біоресурсів з річки Гуйва з порушенням Правил любительського і спортивного рибальства – за допомогою риболовної сітки.

Знаряддя лову вилучено з водного середовища. Порушника притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 85 ч. 4 КУпАП (Грубе порушення правил використання об'єктів тваринного світу). Матеріали скеровано до судових органів для прийняття рішення згідно норм чинного законодавства.


З початку березня поточного року Інспекцією зафіксовано вже 5 випадків порушень Правил любительського і спортивного рибальства. Напередодні, 1 березня, громадянина, який знаходився на березі р.Смолка (Баранівська ТГ) з забороненими знаряддями лову, було притягнуто до відповідальності за ст.85 ч. 3 КУпАП. Ще один факт порушень Правил любительського і спортивного рибальства був зареєстрований тут 8 березня.


А 6 березня зафіксовано два факти порушення Правил любительського і спортивного рибальства на території Чижівської ТГ (Звягельський район), на порушників складено протоколи про адмінпорушення.


Інспекція закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, варто невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» Інспекції:


✔ 068-717-03-34; (0412) 46-49-54 (Житомирська область)


✔ 098-429-86-90; (0362) 62-00-33 (Рівненська область)

Вчора

Сторінки:
Нагору