КВІ
Понеділок
29
21:59

​З початку квітня патрульні Житомирського району припинили близько 1,2 тис порушень Правил дорожнього руху

Згідно з наявними статистичними даних найбільша кількість зафіксованих порушень ПДР (587) стосувалася перевищення швидкісного режиму та ігнорування заборонних сигналів світлофора. Понад півтори сотні водіїв кермувало авто- та мототранспортом без належних документів.

Також поліцейські секторів реагування патрульної поліції Житомирського райуправління запобігають керуванню транспортними засобами водіями у стані сп’яніння на дорогах району. За першу декаду квітня правоохоронці виявили 75 нетверезих водіїв. В усіх випадках відносно порушників патрульні склали адміністративні матеріали, які вже скеровані для прийняття рішення до суду.


Також з 1 по 9 квітня поліцейські зафіксували 102 порушення Правил дорожнього руху пішоходами та велосипедистами. Окрім складання адміністративних протоколів, правоохоронці провели з порушниками превентивні бесіди щодо безумовного дотримання ПДР та використання світловідбивних елементів під час руху в темну пору доби.


З настанням теплої пори року поліцейські особливу увагу приділяють питанню безпеки керманичів двоколісних транспортних засобів. Патрульні контролюють дотримання ними швидкісного режиму та правил користування мотошоломами.


Водіям автотранспорту поліцейські постійно наголошують на тому, що керманичі двоколісників – повноправні учасники дорожнього руху, тому потрібно ставитися до них з повагою.


Водночас мотоциклістам та мопедистам нагадують, що для них діють такі ж Правила дорожнього руху, як і для автомобілістів. Також для керування таким видом транспортних засобів необхідно мати посвідчення водія відповідної категорії, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, номерні знаки та відповідний поліс страхування.


Проведення превентивних заходів на дорогах району триває, їх мета — зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод та травматизму.

Сторінки:
Нагору