КВІ
Субота
27
09:53

​З початку року бердичівські поліцейські припинили близько сотні випадків домашнього насильства

Щодня до чергової частини Бердичівського районного відділу поліції надходять повідомлення про сімейні конфлікти. Правоохоронці проводять профілактичну роботу з кривдниками, виносять термінові заборонні приписи, документують адміністративні та кримінальні правопорушення.

Так, з початку року інспектори сектору протидії домашньому насильству опрацювали 135 таких викликів. У 68 випадках поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП та направили їх на розгляд до суду. Відносно кривдників правоохоронці винесли 90 термінових заборонних приписів.


- За два місяці поточного року від домашньої тиранії постраждали 99 осіб, серед них 87 жінок, 8 чоловіків та 4 дітей. На профілактичний облік поставлено 72 дебошира. Зокрема, відносно 64-річного містянина, який систематично знущався з дружини, ми зібрали матеріали та передали у слідчий відділ. Нині кримінальне провадження знаходиться на розгляді суду. Чоловікові було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Нині чоловік проходить корекційну програму для кривдників, - розповіла т.в.о. начальника сектору протидії домашньому насильству Анна Кравчук.


З метою припинення та недопущення повторного вчинення домашнього насильства поліцейські постійно працюють з такими сім’ями. За цей час проведено більш ніж 200 профілактичних бесід з порушниками. Потерпілим від домашньої тиранії роз’яснено, як можна захиститися та відстояти свої права.


Правоохоронці закликають громадян не замовчувати випадки домашнього насильства, а одразу телефонувати за номером 102.

Вчора

Сторінки:
Нагору