КВІ
Субота
27
13:50

​За день на Житомирщині може бути 400-500 виїздів бригад екстреної медичної допомоги

За день на Житомирщині може бути 400-500 виїздів бригад екстреної медичної допомоги. Одна бригада може виїжджати до 15 разів.

Про це Суспільному розповів лікар медицини невідкладних станів Петро Артемчук.


"Може бути 2-3, а може бути й 12-15 викликів за добу. Виклики абсолютно різнопланові", — сказав Петро Артемчук.


Головним завданням лікарів швидкої допомоги є стабілізація стану хворого.


"Пацієнтка мала дуже низький тиск, мала задишку. Коли ми її перевозили в автомобілі екстреної медичної допомоги, то у жінки три рази була раптова зупинка кровообігу. Тричі ми їй "заводили" серце і повертали до життя, а затим направили до лікувального закладу", — розповів Петро Артемчук.


Дмитро Шутенко працює старшим фельдшером з екстреної медичної допомоги.


"У моїй практиці був випадок, коли у 36-річного чоловіка стався інфаркт міокарда у тролейбусі. Він був у стані клінічної смерті. На його щастя, там були медпрацівники, які почали одразу надавати необхідну першу медичну допомогу. Оскільки ми були не дуже далеко, то швидко приїхали і після багаторазових спроб використання дефібрилятора змогли завести серце. Чоловіка доставили в лікарню. Після того він років 15-20 ще жив", — розповів Дмитро Шутенко.


Поведінка пацієнтів іноді непередбачувана, каже диспетчерка центру екстреної медичної допомоги Наталія Іщук.


"Я приймала пологи на дому, і жінка відмовилася від дитини. Вона сказала, що малюк їй не потрібен. Ми підключили поліцію. Я всю ніч була біля цієї дитини. Возила її по лікарнях, щоб її подивилися неонатологи", — пригадала випадок зі своєї практики Наталія Іщук.


Наталія Іщук розповіла, що трапляються випадки, коли люди вигадують собі симптоми, вимагають приїзду лікарів, аби поспілкуватися.


"Люди просто хочуть, щоб до них приїхали. Просто, щоб приїхали. Іноді приїжджає бригада, а вони, наприклад, питають: "Чого ви не привезли нам випити ще?", — розповіла Наталія Іщук.


"Один житомирянин, якому понад 90 років, дзвонив і питав: "Котра година?", — розказала старша лікарка диспетчерської служби Віта Демиденко.


У Житомирі та сусідніх громадах працюють 15 бригад екстреної медичної допомоги.

Вчора

Сторінки:
Нагору