КВІ
Понеділок
29
22:19

​За матеріалами СБУ повідомлено чергову підозру «смотрящому» за Коростишевом і членам його родини

Служба безпеки продовжує системно документувати злочини, пов’язані із діяльністю та фінансуванням потужної злочинної організації, яка упродовж декількох років викрадала, катувала, тримала в страху та вимагала гроші і майно у мешканців Житомирщини.

Зокрема, у ході оперативного супроводу розслідування цієї справи оперативники СБУ встановили факт незаконного розширення та самовільної розбудови «родинного» бізнесу організатора злочинного угруповання – т.зв. «смотрящого» за Коростишевом.


За даними слідства, у володінні матері, дружини та самого зловмисника перебуває великий заміський готельно-ресторанний комплекс поблизу міста. Він розташований на земельній ділянці площею 0,7 га, придбаній родиною ще у 2020 році.


Втім встановлено, що зловмисники вирішили самовільно розширити площу комплексу удвічі, «прихопивши» ще 0,87 га землі. Дана земельна ділянка перебуває у постійному користуванні ДП «Ліси України» та належить державі. Крім того, вона розташована у межах прибережної захисної смуги озера, де будівництво будь-яких будівель заборонено чинним законодавством.


Попри відсутність будь-яких правовстановлюючих, дозвільних чи проектних документів, зловмисники дали вказівку підлеглим загородити самозахоплену ділянку із виходом до озера, таким чином приєднавши її до основного комплексу.


На ній почали будувати котеджі для відпочиваючих, господарські будівлі, причали, облаштовувати ландшафтний дизайн тощо.


На підставі отриманої СБУ доказової бази фігуранту, його матері і дружині повідомлено про підозру у самовільному зайнятті земельної ділянки та самовільному будівництві на ній будівель, вчинених групою осіб, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.28, ч.ч.2 і 3 ст.197-й Кримінального кодексу України.


Досудове розслідування триває.


Документування злочину здійснили оперативники СБУ в Житомирській області спільно зі слідчими ГУНП у регіоні за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Сторінки:
Нагору