КВІ
Неділя
28
22:51

​Заступниця Міністра освіти і науки оглянула заклади дошкільної освіти на Житомирщині

18 січня на Житомирщині з робочим візитом перебувала заступниця Міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова. За дорученням начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка її супроводжував заступник начальника ОВА Юрій Денисовець. У рамках візиту вони відвідали 4 заклади дошкільної освіти області.

Розпочали знайомство з дошкіллям Овруцької територіальної громади, зокрема нещодавно відкритого модульного дитячого садка № 8. Під час діалогу з заступницею Міністра Юрій Денисовець відмітив, що досвід естонського будівництва варто масштабувати на всю країну.


Наступними пунктами візиту стали заклади дошкільної освіти міста Житомир. Зокрема, дошкільний навчальний заклад №58 вразив сучасним освітнім простором, який повністю підлаштований під потреби дитини.


Садочок №73 міста Житомир відомий своєю системою позашкільної роботи з дітьми. Креативний гурток початкового моделювання, основи СТЕМ-освіти, навіть заняття з плавання доступні для кожної дитини.


«В час комп’ютерних технологій та зменшення фізичної активності — це прекрасний спосіб загартовування організму, зняття напруги та своєрідне ментальне розвантаження дітей», — зазначив Юрій Денисовець.


Реконструйований за програмою Президента України “Велике будівництво” Житомирський садочок № 32, відкриття якого планувалося у березні 2022 року, так і не встиг відкрити свої двері для вихованців, адже був пошкоджений вибуховою хвилею внаслідок ракетного удару. Спільними зусиллями громади та Житомирської ОВА заклад було відновлено.


«На жаль у закладі відсутнє укриття, тому з пані Євгенією та представниками ЮНІСЕФ обговорили можливості його побудови вже у цьому році», — зауважив Юрій Денисовець.


Завершальним етапом стала спільна нарада з працівниками закладів дошкільної освіти.


Євгенія Смірнова провела зустріч у нестандартному форматі за допомогою інтерактивного додатка Mentimeter, який дозволяє відповідати, ставити реакції на виступ чи тезу анонімно та у реальному часу. Таким чином спікер чітко відчуває настрій аудиторії та чує її щирі думки.


Юрій Денисовець розповів як освітяни-дошкільники з перших днів російської агресії стали надійним тилом для різних категорій людей: для тих, хто вимушено залишив свої домівки, тих, хто став на захист країни та, найголовніше, для найменших українців.


Окрім цього поділився реальними історіями того, як садочки Житомирщини за два тижні від початку страшних подій почали відновлювати свою діяльність, та як майже за два роки Житомирська ОВА разом з громадами області у 3,5 рази збільшили кількість укриттів для дошкільнят.


У цей день Житомирщину відвідали також партнери з ЮНІСЕФ: Анастасія Коновалова та Анастасія Злотухіна. ЮНІСЕФом спрямовано майже 60 млн грн на укриття в закладах освіти області, проведено навчання майже 1,5 тис освітян та психологів, відкрито 17 СТЕМ-центрів.


Під час обговорення нового проєкту закону України “Про дошкільну освіту”, освітяни давали аргументовані пропозиції, відмічали норми майбутнього закону, які є на часі.


«Пишаюся тим, що наші дошкільники моніторять та відстежують всі зміни та течії у законодавстві. Переконаний, що кожна пропозиція буде почута та врахована. Адже все це для дітей та тих, хто їх виховує», — підкреслив Юрій Денисовець.

Вчора

Сторінки:
Нагору