КВІ
Субота
27
08:40

​Житель Звягельщини добровільно видав поліцейським вибухові речовини та патрони

Правоохоронці під час спілкування з жителями району постійно нагадують про небезпеку зберігання зброї та боєприпасів та вимоги законодавства щодо поводження з такими предметами. 15 березня 41-річний житель Довбиської громади видав поліцейським корпус ручної гранати, запал та набої калібру 7,62 мм.

Він розповів, що все знайшов. Відтак правоохоронці задокументували обставини події та вилучили небезпечні предмети. Нині триває відповідна перевірка.



Згідно з ч. 3 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України громадяни, які добровільно здали органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної відповідальності.


Водночас поліцейські нагадують, що бойова зброя та боєприпаси не призначенні для зберігання вдома, їм не місце на мирних територіях. Незаконне поводження з такими предметами є кримінально караним діянням.



Про виявлення зброї, боєприпасів, вибухових речовин необхідно одразу повідомляти до правоохоронних органів. Це дозволить уникнути покарання та врятувати від небезпеки себе й оточуючих, допомогти запобігти кримінальним діянням та трагічним випадкам.

Вчора

Сторінки:
Нагору