КВІ
Субота
27
09:44

​Жителі Житомирщини продовжують професійно вдосконалюватись з допомогою ваучера на навчання

149 жителів Житомирщини з початку 2024 року отримали в службі зайнятості ваучери, щоб сплатити за навчання в закладах освіти. Цей документ нині покриває вартість навчання на суму до 30280 грн. Якщо ж вартість навчання дорожча, то різницю може доплатити сама людина або її роботодавець.

Серед отримувачів ваучерів - 129 жінок і 20 чоловіків.


108 ваучерів видано для перепідготовки або підвищення кваліфікації за 9-ма робітничими професіями: робітник фермерського господарства, кухар, водій автотранспортних засобів, лицювальник-плиточник, штукатур, маляр, слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, продавець непродовольчих товарів та електрогазозварник.


А 41 документ дасть можливість його власникам підвищити кваліфікацію фахівців за двома обраними спеціальностями: «Медсестринство» і «Фармація».


Загалом ваучер можна використати для навчання за 124 професіями та спеціальностями у сферах ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування тощо. Професію, заклад освіти в межах України та форму навчання (денну, заочну чи дистанційну) людина обирає самостійно. Навчання здійснюється закладами професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, підприємствами, установами та організаціями, які мають ліцензію на таку освітню діяльність.


Нагадаємо, отримати ваучер у службі зайнятості можуть окремі категорії громадян, які мають професійну-технічну чи вищу освіту, не зареєстровані як безробітні та не проходили навчання коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття протягом останніх трьох років. Зокрема, це:


люди віком старше 45 років (до настання пенсії за віком);


ветерани, учасники бойових дій;


ВПО працездатного віку;


особи з інвалідністю;


люди, які отримали поранення внаслідок агресії РФ або пережили полон.

Вчора

Сторінки:
Нагору