ТРА
Субота
4
18:28

​Жителі Житомирського району за тиждень перерахували шахраям близько чверті млн грн

Таку суму втратили жителі Житомирського району за минулий тиждень. Відповідно до проведеного аналізу, найбільші суми з рахунків громадян зникали після так званого «захисту» банківських карток від несанкціонованих втручань. Серед інших поширених шахрайських схем — передплата за товари чи послуги в інтернет-мережі та перехід за сумнівними посиланнями для оформлення матеріальної допомоги.

Так 37–річний чоловік знайшов в одній з соціальних мереж оголошення про продаж автомобіля. Він обговорив з продавцем усі умови покупки й перерахував тому на картку 39 тисяч гривень завдатку нібито для оформлення документів. Однак після цього ні автівки, ні продавця він не побачив.


А 74–річна містянка житомирянка повірила в історію з блокуванням її банківської картки та надала псевдопрацівнику фінустанови запитувані конфіденційні відомості. Одразу ж після розмови рахунок пенсіонерки було спустошено. Довірливість обійшлася їй у близько 80 тисяч гривень.


Понад 20 тисяч гривень втратили містяни, орендуючи квартири з передплатою у сумнівних рієлторів. Так днями 21-річний юнак «забронював» квартиру в Житомирі за 12 тисяч гривень. Житла він так і не побачив.


А 72-річний містянин, бажаючи отримати соціальну допомогу, перейшов за посиланням, надісланим невідомим абонентом в одному з месенджерів. Після введення конфіденційних даних картки у форму, яка була за посиланням, чоловік втратив близько 35 тисяч гривень.


Нині в усіх випадках поліцейські проводять необхідні слідчі дії для встановлення причетних осіб.

Вчора

Сторінки:
Нагору