КВІ
Неділя
28
07:35

​Жителька Радомишля схвалювала військові дії путіна на території нашої держави

На Житомирщині Служба безпеки продовжує викривати та притягувати до кримінальної відповідальності прибічників збройної агресії російської федерації проти України. Серед викритих на ворожій пропаганді – 43-річна безробітна уродженка Сумщини.

Шанувальниця країни-агресора тривалий час проживала у росії. Повернувшись до України ще до повномасштабного вторгнення, вона оселилася у Радомишлі (Житомирський район).


Жінка, маючи антиукраїнські погляди, які тільки посилилися упродовж років життя у рф, неодноразово нав’язувала мешканцям містечка своє «бачення» політичних подій у світі та в Україні.


Зокрема, спілкуючись із сусідами та знайомими, зловмисниця повністю схвалювала військові дії путіна на території нашої держави. Вона агресивно стверджувала присутнім, що «найближчим часом він звільнить Україну від бандерівців, прибере фашистську владу, а сам буде тут володарювати».


Для цього нібито у росії вже мобілізовано достатньо чоловіків. Хоча у разі потреби прихильниця кремля готова була відправити на фронт власних дітей – воювати на боці окупантів.


Жінка активно насаджувала класичні пропагандистські шаблони і щодо тимчасово окупованого Криму, який, з її слів, теж вже 40 років як російський.


Також фігурантка привселюдно заперечувала обстріли ворогом Харкова, звірства у Бучі та Ірпіні, переконуючи, що ці міста нібито ніхто не чіпав. З її слів, це все «пропаганда українського телебачення, яка націлена на бандерівців-телеглядачів».


На підставі зібраних доказів та висновків експертів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру в умисному виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, виправдовуванні тимчасової окупації частини території нашої держави, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.436-2 Кримінального кодексу України.


Нараді досудове розслідування завершено, матеріали скеровано до суду. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Вчора

Сторінки:
Нагору