КВІ
Неділя
28
08:00

​Жителю Черняхівської громади, який знущався з дружини, загрожує ув’язнення

Поліцейські завершили досудове розслідування правопорушень, унаслідок яких потерпала 58-річна жителька одного з сіл громади.

Упродовж року з родиною працювали дільничні офіцери відділу поліцейської діяльності №1 Житомирського РУП. Вони кілька разів вгамовували 51-річного чоловіка, який у стані сп’яніння провокував конфлікти, ображав та погрожував дружині. Неодноразово він виганяв жінку з її власного будинку на вулицю, тож вона шукала прихистку деінде, чекаючи «поки мине буря».


Поліцейські складали відносно кривдника адміністративні протоколи за вчинення домашнього насильства та виносили йому приписи із забороною контактувати з дружиною на встановлений період часу. Судом йому було визначене покарання у вигляді штрафних санкцій.


До вирішення кризової ситуації у родині поліцейські залучали і фахівців соціальних служб. Проте після недовгого періоду спокою чоловік знову продовжував тиранію.


Відтак слідчі повідомили йому про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Після проведення необхідних процесуальних дій обвинувальний акт відносно кривдника було скеровано до суду.


Відповідно до чинного законодавства учинення домашнього насильства карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 2 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору