КВІ
Неділя
28
23:13

​Житло для родин переселенців, в яких є військові: що пропонують у Житомирі

Родини зі статусом переселенців, які у своєму складі мають військовослужбовців, та винаймають квартири у Житомирі, мають можливість першочергово стати на квартирну чергу та безоплатно отримати житло. Для цього їм потрібно звернутися у міську раду та оформити документи.

Про це під час засідання виконавчого комітету міської ради 6 березня сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Міський голова також звернувся до відповідних посадовців місцевих органів влади пришвидшити формування такої черги і, зокрема, допомогти житомирським родинам військовослужбовців зі статусом ВПО, які наразі захищають Україну у складі ЗСУ, із документами.


"Я вже казав, що нам потрібно посилити роботу із формуванням черги на житло у Житомирі. Зокрема, ми можемо розраховувати на ті будинки, які наразі споруджують у місті за гроші Євросоюзу. Через координаційну раду, що діє при міській раді, нам потрібно донести людям важливу для них інформацію. По-перше, вони мають розуміти алгоритм дій, приписаний постановою Кабміну, щоб вони розуміли, що все контролюється і відбувається справедливо та чесно, а, по-друге, в нас є списки від десантно-штурмових військ по всіх бригадах, де станом на сьогодні є більше ста родин, які потребують житла. Тим часом на чергу поки що стали 24 родини. Тож, ми не допрацювали. Потрібно знайти цих людей і допомогти їм оформити всі документи. Я розумію, хлопці самі не прийдуть, їм не до цього — вони захищають країну, а ми, тут, в тилу, маємо зробити для них якусь роботу", — сказав Сергій Сухомлин.


Керівниця міського департаменту соціальної політики Вікторія Краснопір у контексті внесення змін до рішення міськвиконкому про створення координаційної ради з питань ВПО при міській раді, розповіла, що раду розширили кількісно, включивши до її складу представників громадських організацій, які опікуються переселенцями.


"Відтепер до складу координаційної ради з питань ВПО входить 23 людини, у тому числі 9 переселенців та 7 представників громадянського суспільства, що дасть можливість найближчим часом пожвавити її роботу, зокрема, й у напрямку надання допомоги родинам військовослужбовців, які мають статус переселенців", — сказала посадовиця.

Вчора

Сторінки:
Нагору