ТРА
Середа
22
04:55

​Житомир відвідав глава УГКЦ

Як повідомляє Житомирська хвиля, у рамках святкування річниці відновлення діяльності церкви у Житомирі, в обласній філармонії проходив благодійний концерт. Свої таланти дарували житомирянам артисти з Львівщини, Донеччини та Житомирщини.

За словами організаторів, в день 20 річниці відновлення служіння греко-католиків на житомирських землях, вони хотіли б не лише приймати подарунки чи привітання, а і дарувати радість та надію тим, хто цього потребує. Тому під час концерту влаштували збір коштів на лікування житомирянина 9-річного Володі Каблова, який 26 листопада 2016 року підсковзнувся на кучугурі снігу і потрапив під колеса тролейбуса. За словами протопресвітера Житомирського УГКЦ протоієрея отця Віталія Сидорука, на житомиряьких землях Греко-Католицька Церква не є чимось новим:

"Наша церква, справді, не є новою на цих землях. Якщо повернутися до історичних джерел, то відомо, що саме Житомирщина і Полісся були чи не центром розвитку унії. Пройшло 20 років з моменту, як після розпаду Радянського Союзу ми змогли вільно у Житомирі без заборон і переслідувань проводити богослужіння".

У рамках святкувань до Житомира приїхав голова Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук, який очолив літургію у храмі Святого Василія Великого та зустрівся з керівництвом області, щоб обговорити питання розвитку Української Греко-Католицької Церкви на Житомирщині.

Вчора

Вчора

Сторінки:
Нагору