КВІ
Субота
27
07:38

Житомир відзначає День Соборності України

​Сьогодні, 21 січня, у місті Житомир відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України.

Участь у заході взяли заступник голови Житомирської ОДА Юрій Денисовець, голова обласної ради Володимир Федоренко спільно зі своїм заступником Володимиром Ширмою, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, представники структурних підрозділів облдержадміністрації та міської влади, представники духовенства Житомирщини, учасники АТО/ООС, громадськість та ЗМІ.


Так у Свято-Михайлівському кафедральному соборі пройшла служба Божа, молитва за Україну та український народ. Учасники заходу вшанували Героїв Небесної Сотні біля кафедрального собору та пам’ятника Івану Огієнку.


Також відбулася урочиста хода та створення живого коридору «Ланцюг єдності» від Свято-Михайлівського кафедрального собору по вулиці Михайлівська до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні на майдані імені С.П. Корольова та спільне виконання Державного Гімну України.


Довідково. День Соборності України — свято, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Тоді на площі перед Київською Софією на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину незалежну державу.


Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року. Свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента України «Про День Соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.




Вчора

Сторінки:
Нагору