КВІ
Субота
27
01:22

​Житомирянка створює авторські парфуми

Житомирянка Наталія Морозюк виготовляє парфуми на основі спирту та ефірних олій. В одному флаконі може міститися від трьох до 10-ти інгредієнтів, а термін зберігання такого парфуму може перевищувати два роки.

Кореспондентам Суспільного Наталія Морозюк розповіла, що створює парфуми більше 10 років. Уперше вона зацікавилася технологіями виготовлення ароматів на парфумерному підприємстві у Парижі.


"Я мала можливість поїхати до Франції і побувати на фабриці "Фрагонар", – каже Наталія Морозюк. – Там було неймовірно цікаво і це переросло в моє захоплення – виготовлення парфумів".


Після поїздки Наталія почала більше цікавитися процесом виготовлення парфумів: дивилася відео в інтернеті, слухала лекції відомих парфумерів світу. За її словами, створення кожного аромату – це як компонування букету на свій смак, який навіює спогади:


"Наприклад, коли поринаємо у дитинство, ми згадуємо, як бабуся пекла нам пиріжки, як дідусь приніс із лісу ялинку. І хочеться ці запахи передати в парфумі".


Наталія розповіла, що не створює парфуми навмання, а підбирає ефірні масла, які поєднуються між собою. Зараз в колекції жінки є 10 власних ароматів і на етапі завершення одинадцятий. Наталія Морозюк каже, що її улюблений має назву "Радість":


"До його складу входить багато ефірних олій і молекули. Також входить спирт парфумований. Щоб додати чогось свого, я настоюю спирт на травах. Цей настояний на бузку і тому має такий колір".


Трави і квіти для настоювання жінка збирає сама. У кожному створеному парфумі – 30 відсотків ефірних олій, решта – основа, спирт або масла. Парфуми на основі спирту мають термін придатності більше двох років, а на основі масел – рік.


Наталія Морозюк зазначила, що масляні парфуми не можна наносити на одяг, бо залишаться плями. Спиртові ж можна розпиляти на будь-які частини тіла і одяг.

Вчора

Сторінки:
Нагору