КВІ
Субота
27
21:53

Житомирські кінологи допомогли затримати жорстоких вбивць таксиста на Донеччині

​6 лютого уночі у Бахмутському районі Донеччини виявили тіло таксиста з тілесними ушкодженнями. Смерть чоловіка, за попередніми висновками фахівців, настала у результаті отриманих травм. Уже цього ж дня поліцейським вдалося з’ясувати ймовірну причетність до вбивства двох молодиків. Досудове розслідування триває.

За повідомленням про вбивство на місце події, в одне із сіл Бахмутського району, виїхала слідчо-оперативна група поліції, у складі якої прибув і інспектор-кінолог.


- Працівники кінологічного центру Головного управління Нацполіції в Житомирській області уже тривалий час несуть службу у зоні проведення антитерористичної операції, - прокоментував керівник цього підрозділу Дмитро Александров. – Напрями їх роботи – це пошук та виявлення, у першу чергу, вибухових пристроїв, наркотичних речовин та слідової інформації на місцях вчинення правопорушень.


Андрій Самойленко, інспектор-кінолог житомирського КЦ, відряджений на Донеччину з січня 2017 року. Його службова собака Лада допомагає під час першочергових заходів слідчо-оперативних груп на місці скоєння злочинів. Тож і цього разу лейтенант поліції прибув разом з помічницею Ладою до с. Васюківки, де виявили спочатку таксі, а потім і тіло його водія.


Собака відразу взяла слід і привела поліцейських до пропускного пункту однієї з частин. Згодом уже на її території чотирьохлапа помічниця також застосовувалась для обшуку місцевості та вибірки речей. Своєю поведінкою Лада вказала на рюкзак, в якому було виявлено речі із бурими плямами, схожими на кров.


Нині триває встановлення всіх обставин події. За попередньою версією, загиблий таксист тієї ночі підвозив до частини двох молодиків, однак за кілька сот метрів до місця призначення у них виник конфлікт. Як розвивались події, достеменно встановить досудове розслідування, однак його фінал уже відомий – смерть людини.


Санкція статті (ст.115 ККУ) передбачає за умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору