КВІ
Неділя
28
16:26

​Житомирські оперативники затримали рецидивіста за грабіж 75-річної пенсіонерки

Поліцейські Управління карного розшуку ГУНП в області 12 липня проводили оперативне відпрацювання смт Черняхова. Під час заходів вони звернули увагу на підозрілого чоловіка, який вештався у приватному секторі селища. Згодом з’ясувалось, що оперативне чуття не підвело: він нещодавно пограбував місцеву жительку.

Чоловік привернув увагу поліцейських, коли раптом вибіг з подвір’я. Оперативники наздогнали його на виїзді з селища.


У цей же час до поліції звернулась 75-річна місцева жителька із заявою про пограбування. Пенсіонерка розповіла, що задрімала у кімнаті, коли раптом задзвонив телефон. Розплющивши очі, вона помітила, як з будинку втікає невідомий чоловік. Потому виявила, що з її шафи зникли близько 10 тисяч гривень заощаджень, що були звернуті в газету.


З’ясувалось, що 27-річний житель м. Житомира вже неодноразово вчиняв крадіжки в Житомирській та Рівненській областях. Лише цього року його тричі затримували за такі злочини. Щоразу судом йому визначався запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумах понад 100 тисяч гривень. І щоразу чоловік, за допомогою «колег», вносив кошти, сплативши у загальному близько 400 тисяч гривень. А потім знову вчиняв нові майнові злочини.


Поліцейські затримали його у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Слідчі Житомирського райуправління поліції проводять досудове розслідування за ч. 4 ст. 186 (Грабіж) КК України. Нині вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу, у вигляді тримання під вартою.


Законодавством відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене у в умовах воєнного стану, карається позбавленням волі на строк від 7 до 10 років. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська окружна прокуратура.

Вчора

Сторінки:
Нагору