КВІ
П'ятниця
26
07:19

​Житомирський художник Юрій Камишний покаже картини, які малював на газетах під час подорожі до Індії

Упродовж трьох місяців осені народний художник України Юрій Камишний презентує три виставки – на одній з них покаже картини, які намалював на газетах під час подорожі до Індії. У коментарі Суспільному Юрій Камишний розповів, що усі три виставки є частиною мистецького проєкту із назвою "Творчими шляхами":

"Проєкт "Творчими шляхами" включає в себе три мистецькі події – художні виставки "Подорожні замальовки", "Життя на папері" та "Невідомий Камишний". Вони всі будуть різними. От наприклад, виставка "Життя на папері", яка експонуватиметься в літературному музеї, це мій спільний проєкт з молодими митцями, які підтримували мене, коли я перебував в Індії і не мав полотна для написання картин, тому творив на газетах. Кращі з цих робіт будуть представлені на цій художній виставці".


Першу експозицію із назвою "Подорожні замальовки", яка з 15 вересня до 30 жовтня працює в Домі української культури, вже можна оглянути. В рамках цієї виставки, де представлено чотири десятки картин, 22 вересня о 17.00 Юрій Камишний планує провести зустріч з шанувальниками. Там він поділиться своїми враженнями від подорожей у більш ніж 30 країн світу:


"Наприклад, Італія надихнула мене на написання картини "Театр життя", Єгипет – на написання єгипетських котів", – каже Юрій Камишний.


На третій виставці "Невідомий Камишний" художник презентує свої ранні твори та роботи з приватних колекцій.

Вчора

Сторінки:
Нагору