КВІ
П'ятниця
26
03:46

​Житомирський обласний центр крові долучився до відзначення Всесвітнього дня донора крові

З 14 по 21 червня у Житомирському обласному центрі крові проходитимуть заходи з нагоди Всесвітнього дня донора крові. Тема цьогорічної кампанії «Донорство крові – акт солідарності».

З огляду на військову агресію з боку російської федерації, солідарність українського народу має особливе значення, тому важливо приділити особливу увагу людям, які готові наповнювати банк крові у такий важкий для України час.


Так, в період кампанії, кожен бажаючий може долучитися до здачі крові та її компонентів у Житомирському обласному центрі крові та поповнити запаси установи. Важливо і те, що нині кров потребують захисники України, які після отриманих поранень, проходять лікування.


Довідково.

Датою Всесвітнього дня донора крові обрано 14 червня на честь дня народження Карла Ландштейнера. Цей австрійський вчений перший відкрив групи крові людини.


У день здачі крові донор отримує вихідний день на роботі або в навчальному закладі, а також має право взяти додатковий вихідний протягом року.


За даними ВООЗ донори крові в середньому живуть на 5 років довше за інших людей і рідше хворіють на серцево-судинні захворювання. Кожна людина має в середньому 5,5 літрів крові, при переливанні у донора забирають від 350 мл до 450 мл. Одна донація може врятувати життя трьом реципієнтам.


Люди зі званням почесного донора України мають безліч пільг, серед яких знижка 50% на покупку ліків і щорічна оплачувана відпустка.

Вчора

Сторінки:
Нагору