КВІ
Субота
27
10:37

​Зрадник з Житомирщини, який співпрацював з ворожою розвідкою, отримав 15 років позбавлення волі

Позбавлення волі на 15 років – прокуратура Житомирщини в апеляції домоглася коростенцю суворішого покарання за державну зраду

За принципової позиції прокурорів Житомирської обласної прокуратури апеляційний суд призначив жителю міста Коростеня суворіше покарання - 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).


Також Вінницький апеляційний суд скасував вирок Коростенського міськрайонного суду щодо призначення особі позбавлення волі строком на 6 років. Прокурори у суді довели, що житель міста Коростеня у рік повномасштабного збройного вторгнення рф в Україну скоїв особливо тяжкий злочин - державну зраду.


Обвинувачений співпрацював з представниками ворожої розвідки. Завдання виконував за інструкцією, дотримуючись конспірації, мав свій позивний. Він повідомляв місця розташування на території району блок-постів, дислокації військової частини, інших об’єктів інфраструктури для можливого бомбування.


Зокрема, у квітні 2022 року по мобільному телефону передав своєму куратору скріншот з місцем розташування важливого спецоб’єкту та відзвітував про те, що об’єкт був обстріляний.


Під час обшуку у завербованого ворогом коростенця вилучено знаряддя вчинення злочину - комп’ютерну техніку, мобільні телефони, інструкцію про спосіб передачі здобутої інформації тощо.


Суд першої інстанції визнав чоловіка винним у скоєнні злочину та призначив більш м’яке покарання, аніж визначене законом. Житомирська обласна прокуратура оскаржила вирок суду та домоглася покарання, співмірного з тяжкістю скоєного злочину.


Досудове розслідування проводило УСБУ в області.

Вчора

Сторінки:
Нагору