КВІ
Неділя
28
05:49

​Дитячий садок в Овручі, який будує Естонія, - це про наше майбутнє, вважає нардеп Пушкаренко

Як повідомив народний депутат України Арсеній Пушкаренко (фракція «Слуга Народу»), наближається до завершення будівництво дитячого садочка в місті Овручі. Новий дошкільний заклад було побудовано коштом Уряду Естонії, і він стане першим об’єктом відбудови України, який було зведено іноземною державою.

Це будівництво стало практичним втіленням ініціативи Естонської Республіки щодо шефства над відновленням Житомирщини. Тоді як сама ідея шефства стала відповіддю на заклик Президента України Володимира Зеленського організувати допомогу нашій державі за формулою «одна іноземна держава патронує відновлення одного регіону/міста».


Арсеній Пушкаренко також нагадав, що капсулу під будівництво дитячого садочка було закладено 2 серпня 2022 року за участю міністра закордонних справ Естонії Урмаса Рейнсалу та підкреслив, що дитячий садок в Овручі, який будує Естонія, це про наше майбутнє.


За інформацією народного депутата, який координує цей проєкт від самого початку, новий заклад побудований із використанням усіх сучасних енергоефективних та екологічних технологій, із дотриманням усіх інклюзивних норм. Садочок укомплектований кухнею, їдальнею, пральнею, вбиральнями, зонами для ігор, відпочинку та навчання, спортивною залою. З кожної групи є окремий вихід. Також у закладі побудували велике і надійне укриття.


Важливо й те, що новий дитсадок в Овручі стане надсучасним закладом не лише через використання сучасних технологій будівництва, а й завдяки впровадженню передових підходів у навчанні та вихованні. Задля цього овруцькі освітяни вже активно переймають досвід своїх колег з Естонії. І за їхнім власним визнанням, їх надзвичайно надихає той факт, що дитина постає в центрі всього навчально-освітнього процесу.


На першому етапі побудовано приміщення для чотирьох груп, які можуть прийняти 80 дітей. На другому етапі проекту, який планують завершити до кінця цього року, дитсадок зможе розмістити ще стільки ж діточок, тобто загалом 160. Зокрема, це було анонсовано Прем’єр-міністром Естонії Каєю Каллас під час її нещодавньої двосторонньої зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у Житомирі.


Нині в садочку тривають останні приготування та проводять благоустрій території. Офіційне відкриття садочка заплановане на початок червня!

Вчора

Сторінки:
Нагору