КВІ
Субота
27
23:22

​На засіданні Уряду погоджено низку законопроектів, ініційованих МВС

На засіданні Кабінету Міністрів України було погоджено проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону".

Метою цього законопроекту є вдосконалення взаємодії Національної поліції та Держприкордонслужби з громадськими формуваннями з охорони громадського порядку і державного кордону, а також визначення прозорого механізму припинення діяльності таких формувань.


Законопроектом пропонується:


удосконалення організаційних питань діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону;


надання повноважень територіальним органам Національної поліції та органам Держприкордонслужби звертатися до суду щодо припинення діяльності (примусового розпуску (ліквідації)) громадського формування в разі порушення вимог законодавства;


здійснення діяльності членами громадських формувань в межах територій, яка визначена статутом таких формувань;


розмежування повноважень з організації, спрямування і контролю діяльності формувань між органами Національної поліції та відповідними підрозділами та органами Держприкордонслужби;


приведення термінології акта у відповідність до вимог законодавства тощо.


Окрім того Урядом було погоджено проект Закону України "Про денонсацію Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про співробітництво в галузі попередження промислових аварій, катастроф, стихійних лих та ліквідації їхніх наслідків" та відповідне розпорядження Уряду.


Документами пропонується:


прийняти розпорядження Уряду щодо подання до Верховної Ради проекту Закону з метою денонсації Угоди з державою-агресором;


схвалити проект Закону України "Про денонсацію Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про співробітництво в галузі попередження промислових аварій, катастроф, стихійних лих та ліквідації їхніх наслідків", ратифіковану Законом України від 1 липня 1999 року № 802-ХІV.


Прийняття цих актів дозволить українській стороні виконати внутрішньодержавні процедури, необхідні для припинення дії Угоди для України.


Також під час засідання було ухвалено проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про підписання листа Уряду України до Уряду Французької Республіки щодо продовження терміну прийняття до виконання контрактів, що підписуються відповідно до Рамкового договору між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України".


19 листопада 2019 року було підписано Рамковий договір між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України. Ним передбачається надання фінансової підтримки Урядом Франції для реалізації державного інвестиційного проекту закупівлі 20-ти катерів морської безпеки та охорони морських кордонів.


Умовами контракту передбачено локалізацію виробництва катерів на території України (орієнтовно 30% загальної вартості контракту). З огляду на об’єктивні обставини, пов’язані зі збройною агресією росії, 22 березня 2023 року підписано зміни до Контракту, що змінюють співвідношення побудованих на території Франції та на території України (завод у м. Миколаїв) катерів. Згідно зі змінами всі роботи мають бути виконані лише на території Франції із залученням українських спеціалістів.


З метою створення умов для подальшої реалізації державного інвестиційного проекту та виконання умов контракту було прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України, яким схвалюється проект листа Уряду України до Уряду Французької Республіки щодо продовження до 31 грудня 2024 року терміну прийняття до виконання контрактів.


Окрім того було ухвалено проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про підписання листа Уряду України до Уряду Французької Республіки щодо продовження строку прийняття до фінансування контрактів, що підписуються відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні". Документом схвалюється проект листа Уряду України до Уряду Французької Республіки щодо продовження до 31 грудня 2024 року строку прийняття до фінансування контрактів.

Вчора

Сторінки:
Нагору