КВІ
Понеділок
29
14:41

​На Житомирщині за підтримки Естонії відновлено зруйнований рф міст - нардеп Пушкаренко

Сьогодні у Малині на Житомирщині відбулося відкриття мосту через річку Ірша, який 6 березня 2022 року був зруйнований внаслідок російського ракетного удару та відбудований за співфінансування Естонії та України.

27 вересня 2022 року, в день проведення Першого форуму з відновлення Житомирщини Міністерка економіки та інфраструктури Естонської Республіки Рійна Сіккут повідомила, що Естонія в рамках відновлення Житомирщини допоможе у відбудові мосту в Малині. Для цього Уряд Естонії виділив 1 мільйон євро. І практично через рік, 3 жовтня, малинський міст було відкрито.


В його урочистому відкриті взяли участь Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна, Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, народні депутати України Арсеній Пушкаренко та Тетяна Грищенко, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.


«Варто наголосити, що це не реконструкція старого радянського мосту, а дійсно новий міст, який побудований за сучасними державними будівельними нормами. Він став ширшим, аніж був; витримує автотранспорт з більшою вантажопід’ємністю, має просторі тротуари, що відповідають вимогам інклюзії, та освітлення. Такою й повинна бути нова сучасна інфраструктура, на чому наголошує Президент Володимир Зеленський, коли говорить про відбудову України», — каже голова міжпарламентської групи співробітництва з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко.


Це вже другий об’єкт, який побудовано та відновлено Естонією на Житомирщині. Першим об’єктом був новий сучасний дитячий садочок у місті Овруч, який відкрили на початку цього літа. Він став першим об’єктом відновлення, збудованим за кошти іноземної держави, не лише в Житомирській області, а й в Україні. Нині сучасний садочок відвідують 80 дітей. До кінця року планується й друга черга будівництва, що дасть можливість удвічі збільшити кількість дітей у садочку — до 160.


Арсеній Пушкаренко зазначив, що об’єкт у Малині — не останній об’єкт відбудови Житомирщини. Відразу після церемонії відкриття мосту відбулася спільна нарада щодо подальшої співпраці та допомоги Естонії у відбудові Житомирщини у 2024 році.

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору