КВІ
П'ятниця
26
19:43

​Розікрали зернових на понад 4 млн грн: експосадовцям державного комбінату хлібопродуктів повідомили про підозру

Викрили протиправну діяльність посадових осіб оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції спільно з колегами-правоохоронцями.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи одного з державних комбінатів хлібопродуктів, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи з корисливих мотивів, вчинили розтрату зерна пшениці, яке знаходилось на зберіганні комбінату. Загальна вартість завданих збитків склала понад 4,3 млн грн.

На підставі отриманих доказів слідчі Бюро економічної безпеки повідомили про підозру колишнім виконуючому обов’язки керівника державного підприємства та керівнику структурного підрозділу державного комбінату. Їх дії кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.


За привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах передбачено позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора.

Сторінки:
Нагору