КВІ
Субота
27
22:39

​СБУ затримала ще одного «посадовця» російської катівні, яка діяла під час окупації Херсона

Служба безпеки спільно з ДБР і Держприкордонслужбою викрили ще одного колаборанта у результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні. Ним виявився місцевий прикордонник, який у період тимчасової окупації міста добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

За це у липні 2022 року його призначили «оперуповноваженим оперативного відділу» у захопленій на той час агресором «Північній виправній колонії №90».


На цій «посаді» він брав участь у репресіях проти місцевих жителів для придушення руху опору в регіоні.


Після звільнення міста зловмисник намагався «залягти на дно» і тим самим уникнути правосуддя. Втім, співробітники СБУ і ДБР встановили його місцезнаходження та затримали.


На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.


Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.


Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Херсонській області спільно з ДБР і Держприкордонслужбою за процесуального керівництва прокуратури в сфері оборони Південного регіону.

Вчора

Сторінки:
Нагору