КВІ
Понеділок
29
10:09

​Віталій Бунечко: Продовжуємо підтримувати військові підрозділи Житомирщини

28 лютого, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко спільно з Житомирським міським головою Сергієм Сухомлином взяв участь у передачі двох безпілотників «Валькірія» житомирським десантникам від гуманітарного Хабу «Житомир».

Як зазначив Віталій Бунечко, головна перевага «Валькірії», на відміну від більшості інших апаратів цього класу — він не потребує додаткового опорного пристрою для зльоту. Фактично його можна підкидати у повітря у дуже маленькому, обмеженому просторі, наприклад, серед будинків або у лісі. «Валькірія» має дуже широкі можливості, включаючи автономний політ на висоті до 2 кілометрів, здатність працювати в складних погодних умовах та оснащений різноманітними сенсорами.


«Дякуємо нашим волонтерам за допомогу у такій великій справі. Завдяки їм українські бійці зможуть й надалі перемагати на найскладніших ділянках фронту,» — зазначив Віталій Бунечко.



Безпілотний апарат призначений для проведення розвідки ворожих позицій, а також пошукових місій, зокрема для порятунку цивільних під завалами.


«Передані дрони особливо допомагають в коригуванні артилерійського та ракетно-залпового вогню. Найважливіше, що отримані безпілотники допоможуть захистити українських військових на передовій та в рази зменшує ризик втрат», — додав Віталій Бунечко.

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору